Ať už u moře, nebo v pestré uličce s květinami… O letních prázdninách se oči vždy hledají po těch nejlepších rybářích toho regionu. Šli jsme po místech s čerstvými rybami, čerstvými plody moře, širokým výběrem předkrmů a kreativních talířů. Zeptali jsme se naší poroty na jejich oblíbené rybí restaurace z prázdninových letovisek.
Restaurace Yalova, Canakkale

„Recenze Mořských Plodů jsou na světové úrovni, předkrmy jsou úžasné,“ říká Ebru Erke . Podle Teomana Hünala není možné odejít od stolu, aniž byste byli spokojeni… Levon Bağış říká, že tu nejčerstvější rybu vaří tím nejlepším možným způsobem. Podnik, který slouží od roku 1940, má pobočku v Bozcaadě . Vyniká krevetový salát z černého pepře (300 lir), akivades s omáčkou z bílého vína (druh škeble, 200 lir).

Restaurace Bay Nihat, Balikesir

V Ayvalıku, Cunda… Teoman Hünal „Jsi na pobřeží Egejského moře, naproti Lesbu, předkrmům a rybám… Jak by to nemohlo být chutné!“ říká. Ferit Özkaşıkcı řekl: „Turecká kuchyně je dobře zastoupena spolu s vytříbenými chutěmi krétské, lesbosské a řecké kuchyně. Bylinkové a olivové předkrmy (75 lir) jsou skvělé,“ dodává. Jeden z oblíbených Somer Sivrioğlu…
Rybí restaurace Orkide, Mugla
Jeden z nejoblíbenějších rybářů Ebru Erke; Doporučuje parmice (porce 125 lir), a pokud je sezóna, doporučuje sardinky a olihně na listech vinné révy. Restaurace v hotelu Orkide v Bodrum Göltürkbükü vyniká svým výhledem na moře.