Doktor mi řekl, jakou sklenici je třeba otevřít, aby se vaše tělo v zimě podepřelo
Na ruském stole je džem, zejména v chladném období, tradičním produktem.

Terapeutka Jekatěrina Mayorová seřadila nejužitečnější druhy džemu a zároveň radí připravit si je sami, než kupovat v obchodě, aby byly vyrobené z přírodních a kvalitních produktů.
- Rakytníkový džem. Superschopnost rakytníkového džemu je v jeho antibakteriálních vlastnostech. Proto nyní, když řádí chřipka a nachlazení, nemá sobě rovného. Rakytníkový džem se navíc doporučuje těhotným ženám, protože působí na posílení imunitního systému, který by v tomto období měl chránit hned dva.
- Malinový džem . Tohle je král džemu! Má slávu přírodního antibiotika. Protože obsahuje látky, které mají baktericidní a diaforetický účinek, po staletí se jí při nachlazení. Malinový džem zmírňuje zimnici, snižuje teplotu a stimuluje regenerační procesy v těle. Navíc existují důkazy, že malinový džem je dobrou prevencí rakoviny.
- Dřínový džem. Pokud vás neustálý stres a stres zneklidňují, měli byste si dát dřínovou marmeládu. Jeho jedinečná vlastnost spočívá v tom, že užitečné látky zůstávají zachovány i po krátké tepelné úpravě. Dřínový džem pomůže obnovit sílu a normalizovat krevní tlak, příznivě působí na činnost střev. Je také známo, že dřínový džem slouží jako prevence kardiovaskulárních onemocnění.